Valgevene võimud konfiskeerisid surmanuhtlusest rääkiva filmi

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks meeleavaldajaist, kes viis 16. märtsil Minski metroosse lilli protestiks surmanuhtluse kasutamise vastu Valgevenes.
Üks meeleavaldajaist, kes viis 16. märtsil Minski metroosse lilli protestiks surmanuhtluse kasutamise vastu Valgevenes. Foto: SCANPIX

Valgevene võimud on konfiskeerinud koopiaid dokumentaalfilmist, mis räägib surmanuhtluse kasutamisest selles riigis, kirjutab Raadio Vaba Euroopa veebileht.


Lääne-Valgevenes Hrodna linnas tegutsevate inimõiguslaste Viktar Sazonau ja Vladzimer Hilmanovitši sõnul otsiti nende auto Valgevene-Leedu piiripunktis läbi 22. aprillil, kui nad olid tagasiteel Vilniusest. Nende sõnul konfiskeerisid võimud DVD-sid nende hiljuti Leedus tehtud filmiga.

Valgevenelaste dokumentaalfilmis on ka lõike hiljutistest hukkamistest nende kodumaal, mis on ainuke siiani surmanuhtlusi ellu viiv Euroopa riik.

Tolliametnike teatel peab dokumentaalfilm enne, kui antakse luba selle Valgevenes näitamiseks, läbima professionaalsed hinnangud.

Pärast kahe aastataguses Minski pommiplahvatuses süüdi mõistetud mehe hukkamist möödunud kuul, tabas Valgevenet surmanuhtluste pärast rahvusvaheline kriitika.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles