Angelina Jolie saab Sarajevo aukodanikuks

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angelina Jolie
Angelina Jolie Foto: SCANPIX

Bosnia sõjast filmi teinud Angelina Joliele otsustati anda selle riigi pealinna Sarajevo aukodaniku tiitel, kirjutab AFP.


Sarajevo võimude teatel otsustati Joliele tiitel anda tema panuse eest aastatel 1992-1995 Sarajevos ja Bosnias juhtunu kohta tõe elus hoidmise eest.

Jolie film «Vere ja mee maal» esilinastus mullu. Selle peategelasteks on bosnia moslemist naine ja õigeusklik serblasest mees, kellel on armulugu enne sõja algust. Nad kohtuvad taas, kui naine on vang bosnia serblaste üksuse käes, kelle komandöriks on tema kunagine armuke.

Sarajevo aukodaniku tiitel antakse kord aastas ühele välisriigi kodanikule tema teenete eest inimlikkuse, demokraatia ja tolerantsi edendamisel.

Tiitli üleandmiseks kutsuti Jolie 3. mail Sarajevos toimuvale tseremooniale.

Bosnia sõjas sai surma umbes 100 000 inimest. Vägistamise ohvriks langes selle konflikti käigus kohalike organisatsioonide hinnangul umbes 20 000 naist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles