Süüria keeldub vastu võtma vaatlejaid aktiviste toetavatest riikidest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavapilt Homsist Süüriast, mis on tehtud 24. aprilil 2012.
Tänavapilt Homsist Süüriast, mis on tehtud 24. aprilil 2012. Foto: SCANPIX

Süüria keeldub vastu võtma ÜRO vaatlejaid neist lääne ja araabia riikidest, kes on toetanud president Bashar al-Assadi tagasiastumist nõudvaid üleskutseid, ütles USA saadik ÜRO-s Susan Rice.

Süüria on juba blokeerinud vähemalt ühe relvarahuvaatleja tema rahvuse tõttu, ütles Rice viitega ÜRO rahuvalvejuhile Herve Ladsousile.

Süüria võimud on ka rõhutanud, et «nad ei võta vastu UNSMIS-i liikmeid ühestki riigist, mis kuulub Demokraatliku Süüria sõprade hulka», ütles Rice pärast Ladsousi esinemist ÜRO Julgeolekunõukogu kinnisel istungil.

«Ta (Ladsous) rõhutas, et ÜRO vaatevinklist on see täiesti vastuvõetamatu,» lisas Rice.
USA, Prantsusmaa, Suurbritannia, Saksamaa ja sellised araabia riigid nagu Saudi Araabia ja Katar on niinimetatud sõprade grupi juhtliikmed ning on korduvalt kutsunud rakendama karme meetmeid Assadi vastu.

Araabia riigid on juba pakkunud finantsabi Süüria opositsioonirühmitustele ning ametlik Damaskuse meedia on pannud toetusgrupile nimeks «Süüria vaenlased».

ÜRO Julgeolekunõukogu on kiitnud heaks 300 vaatleja saatmise Süüriasse, kus 13 kuud väldanud ülestõus Assadi vastu on nõudnud ÜRO hinnangul rohkem kui 9000 inimese elu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles