Ukraina palub Saksa arstidel Tõmošenkot ravima tulla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko näopildiga plakat katab ülemraada saadikute toole, kus tavaliselt istuvad tema erakonnakaaslased.
Julia Tõmošenko näopildiga plakat katab ülemraada saadikute toole, kus tavaliselt istuvad tema erakonnakaaslased. Foto: SCANPIX

Ukraina palus täna Saksamaal saata arstide meeskonna hoolitsema endise peaministri Julia Tõmošenko eest, kes alustas näljastreiki väidetava peksmise pärast vanglas.

Tõmošenko alustas 20. aprillil Harkivis Katsanovskaja paranduskoloonias näljastreiki. Tema kätel on sinikad ja kõhul suur verevalum, mis olevat tekkinud, kui teda vanglast haiglasse ja tagasi toimetati.

Kunagine oranži revolutsiooni liider, kes mõisteti eelmisel aastal seitsmeks aastaks vangi peaministrina võimu kuritarvitamises, väidab, et enne haiglasse viimist heitsid «kolm tugevat meest» talle lina peale ning lõid teda kõhtu.

Peksmissüüdistused on uus saaga konfliktis Tõmošenko ja kaks aastat tagasi vastuolulised valimised võitnud presidendi Viktor Janukovitši vahel.

Ukraina prokuratuur tõrjus süüdistusi ja väitis, et Tõmošenko korraldab poliitilise provokatsiooni, mille eesmärk on kahjustada Ukraina suhteid Euroopa Liiduga.

Lisaks Euroopa Liidule ja USA-le kutsus ka Venemaa Ukrainat juhtumis «inimlikkust» üles näitama.

Ukraina välisministeeriumi ametniku sõnul saatis Kiiev «Saksamaale ametliku palve, et selle valitsus aitaks kaasa Charité kliinikust arstide toomisele, et Julia Tõmošenkot läbi vaadata ja ravida».

Arstid külastasid juba Tõmošenkot vanglas ja lükkasid ümber süüdistused, et ta teeskleb seljavalu, mis on teda kuid voodis hoidnud.

Täna oli vangla ette kogunenud umbes 40 Tõmošenko poolehoidjat, kes kandsid loosungit «Janukovitš - ära tapa Tõmošenkot» ning nõudsid Tõmošenkoga kohtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles