Ukraina võimud uurivad Tõmošenko väidetavat peksmist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko lehvitab kanderaamil, millega ta sõidutati kiirabiautosse.
Julia Tõmošenko lehvitab kanderaamil, millega ta sõidutati kiirabiautosse. Foto: SCANPIX

Ukraina president Viktor Janukovõtš andis käsu uurida vangistatud opositsioonijuhi Julia Tõmošenko väiteid, nagu oleks teda vanglas pekstud.

«Ma andsid peaprokurörile juhised uurida seda küsimust ja ma loodan, et me saame sellele lähitulevikus täpse vastuse,» märkis Janukovõtš, kes oma sõnavõtus ei kommenteerinud Tõmošenko otsust alustada näljastreiki, vahendas uudisteagentuur AFP.

Tõmošenko väitel peksid vangivalvurid teda läinud reedel, kui ta toimetati ravile Harkivi keskhaiglasse. Tõmošenko keeldus aga raviast ning ta toimetati tagasi kinnipidamisasutusse.

Kunagine oranži revolutsiooni liider, kes mõisteti eelmisel aastal seitsmeks aastaks vangi peaministrina võimu kuritarvitamises, väidab, et enne haiglasse viimist heitsid kolm vangivalvurit talle lina peale ning lõid teda kõhtu. Tõmošenko advokaadi sõnul on naise kätel sellest sinikad ja kõhul suur verevalum.

Katšanovski koloonia peadirektori Ivan Pervuškin kinnitusel pole Tõmošenkot mitte keegi löönud, vahendas Interfax.

Pevruškin rääkis, et saatis kolooniasse saabunud inimõiguste ombudsmani Nina Karpatšova esindajat isiklikult, kui ta külastas endist peaministrit. Vangikongis ütles ta selgelt, kui ametnik hakkas juba lahkuma, et ta lubab, et tulevikus läheb kõik hästi ja et öelgu ta seda Nina
Karpatšovale edasi, jutustas koloonia juht.

Interfax oli Pevruškinilt küsinud kommentaari Karpatšova juttu kohta Tõmõšenko peksmisest. «Mis küsimusi siin saab veel olla? Minul isiklikult neid pole,» lisas ta.

Pervuškini sõnul näitab Tõmošenko «väidetavalt meie kaastööliste tekitatud verevalumeid ainult enda parteikaaslastele».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles