Medvedev Baltimaadele: ärge vaadake Venemaad kui «kohutavat karu»

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev koos fotodega jääkarudest.
Dmitri Medvedev koos fotodega jääkarudest. Foto: SCANPIX

Vene president Dmitri Medvedev on veendunud, et kontaktid Venemaa ja Balti riikide tippjuhtide vahel taastuvad ja soovitas neil mitte vaadata venelaste kui «karude» poole.

«Olen veendunud, et kontaktid kõrgel ja kõige kõrgemal tasemel Venemaa ja Balti maade vahel taastuvad. Ainult, et pole vaja näha Venemaas jubedat karu, kes on igal ajal valmis neid tükkideks rebima,» ütles ta kohtumisel Vene telejaamade esindajatega täna, vahendas RIA Novosti.

Ta tunnistas, et on korduvalt mõelnud minna Baltimaadesse külla, kuid kohe kui anda korraldus mõnele oma abilisele (visiidi ettevalmistamise kohta), siis käiakse seal tingimata välja mingi vastik asi.

«Nii ei tohi käituda. Tõsi, meie oleme suured ja nemad on väiksed, kuid see ei tähenda, et on vaja käituda jämedalt või natse toetada,» rääkis ta.

«Seetõttu sõltub kõik nende riikide juhtidest. Kui nad võtavad senisest kainema seisukoha ja ei räägi iga nurga peal, et «venelased tulevad, kohe-kohe tulevad tankid, otsekohe pange meile raketid püsti», siis on kõik normaalne,» rõhutas ta.

«Meie oleme ajalooliselt seotud, me oleme majanduslikus mõttes väga tihedalt seotud,» rääkis ta.

Eesti välisministeeriumi pressiesindaja Mariann Sudakov ütles Medvedevi väljaöeldut küllasõiduplaanidest kommenteerides Postimehele, et Venemaa  ei ole sellisega huviga Eesti poole pöördunud.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles