Saksa saadik: NATO õhuturbemissioon on endiselt vajalik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO hävitajad ülelennul.
NATO hävitajad ülelennul. Foto: Margus Ansu

Saksamaa suursaadik Leedus Maximilian Hurnaus ütles, et Vene lennukite korduvad lennud Läänemere kohal näitavad, et NATO turbemissioon Eesti, Läti ja Leedu õhuruumis on endiselt vägagi vajalik.

Hurnaus tegi avalduse Šiauliai lennuväljal toimunud tseremoonial, kus Poola piloodid võtsid täna Saksa pilootidelt üle missiooni täitmise.

«Vene lennukite korduvad lennud Läänemere kohal näitavad õhuturbe vajalikkust,» ütles Saksa diplomaat tseremoonial osalenud riigi- ja sõjaväeametnikele.

29. märtsil edastas Leedu välisministeerium Venemaa suursaadikule noodi, milles protestitakse Vene hävituslennuki Su-27 sisenemise vastu Leedu õhuruumi 27. märtsil. Vene sõjaväe hävitaja Su-27 sisenes Vištytise piirkonnas 12 kilomeetri võrra Leedu territooriumile, pööras ringi ja naasis Venemaa Kaliningradi oblastisse.

Saksa õhujõudude hävitajatel vahejuhtumi lühikese kestvuse tõttu õhku tõusta ei kästud.

Missioonilt lahkuva Saksa kontingendi komandör kolonelleitnant Matthias Fensterseifer ütles, et kolmekuune vahetus läks hästi.

Poola kontingendi ülem kolonelleitnant Lezsek Blach ütles, et Poola piloodid on valmis igasugusteks lendudeks ning auastmelt teine major Krzystof Stabicki lisas, et kõige huvitavam on õhuruumi tungimisele reageerimine.

Poola suursaadik Janusz Skolimowski ütles tseremoonial, et tema arvates ei rikkunud õhkkonda Leedu ja Poola vaidlus mitme aspekti üle, mis puudutab Poola osalemist missioonil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles