Eesti tervitas OSCE Gruusia-missiooni pikendamist

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet.
Urmas Paet. Foto: SCANPIX

Välisminister Urmas Paet tervitas Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) otsust pikendada missiooni Gruusias.


OSCE alaline nõukogu otsustas neljapäeval pikendada vaatlusohvitseride kohalolekut Gruusias käesoleva aasta 30. juunini.

Paeti hinnangul võimaldab vastav otsus tugevadada Gruusia stabiilsust ja määrata kindlaks rahvusvaheliste missioonide esindajate staatus.

«Rahvusvahelise kohaloleku roll Gruusias ja ligipääs kogu Gruusia territooriumile on regiooni stabiliseerimisel väärtusliku kaaluga,» ütles Paet kelle sõnul peab vaatlejatele olema tagatud ligipääs kõikidesse Gruusia piirkondadesse.

«Loodetavasti annab OSCE alalise nõukogu otsus senisest suuremat kindlust ka humanitaarolukorra paranemisele Gruusias,» lisas ta.

OSCE missioonis osaleb kokku 56 riiki. Möödunud aastal pärast augustikuist konflikti Gruusiasse vaherahu täitmist jälgima saadetud vaatlejate mandaat oleks lõppenud 18. veebruaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles