Pakistani luure: meie andsime vihje bin Ladeni tabamiseks

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osama bin Laden
Osama bin Laden Foto: SCANPIX

Pakistani luureteenistus väidab, et väärib tunnustust abi eest, mida nad andsid USA luureagentuuridele Osama bin Ladeni asukoha kindlakstegemisel, kirjutab Washington Post.

«Juhtlõng ja informatsioon tulid tegelikult meilt,» ütles Pakistani luureteenistuse ISI anonüümsust palunud kõrge ametnik ajalehele.

Al-Qaeda asutaja tapeti mullu 2. mail Abbottabadi linnas USA mereväe eriüksuslaste poolt. Salajane operatsioon viis suhted Washingtoni ja Islamabadi vahel madalseisu, sest ilmnes, et maailma tagaotsituim mees elas kiviviske kaugusel Pakistani mainekast sõjakoolist.

«Iga löök Al-Qaeda vastu ükskõik millises maailma paigas on juhtunud meie abiga,» ütles aga üks Pakistani luureametnik.

Teise ametniku sõnul andis ISI USA Luure Keskagentuurile mobiiltelefoni numbri, mis lõpuks aitas Abbottabadis leida bin Ladeni käskjalga Abu Ahmed al-Kuwaitit. Teda jälgides avastasid ameeriklased bin Ladeni peidupaiga, kuid sellest Pakistani kolleege ei teavitanud.

«See on äärmise usalduse puudumise ja reetmise lugu,» kurtis üks ISI ametnik lehele.

USA ametnik lükkas pakistanlaste versiooni ümber, öeldes, et al-Kuwaiti numbrit ei avaldanud neile Pakistani luure.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles