Browni ja Tööpartei toetus langes taas

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gordon Brown.
Gordon Brown. Foto: Reuters / Scanpix

Suurbritannia peaministri Gordon Browni juhitava Tööpartei toetus langes veebruaris seitsme punkti võrra 25 protsendile, selgub pühapäeval avaldatud arvamusküsitlusest.


Päevalehe Independent tellitud ComResi küsitlus näitas, et leiboristide peamised rivaalid, opositsioonilised konservatiivid juhivad nende ees 16-punktise eduga, püsides teist kuud jätkuvalt 41 protsendi toetuse tasemel, vahendas uudisteagentuur BNS Reutersi teadet.

Tööparteist on vaid kolme protsendipunkti kaugusel väikepartei Liberaaldemokraadid.

Brown, kes peab valimised välja kuulutama hiljemalt 2010. aastal, tuli septembris välja finantskriisi leevendamiseks mõeldud meetmetekavaga, mis tõid talle ja leiboristidele tagasi vahepeal oluliselt kaotatud toetust.

Kuid majanduskriisi süvenemine, mis ametlikult majanduslanguses Suurbritannias on toonud endaga kaasa kümnete tuhandete töökohtade kaotuse, on andnud analüütikutele alust arvata, et niinimetatud Browni põrge hakkab läbi saama.

Samas ei ole valijad veendunud, et konservatiivide juht David Cameron teab vastuseid Briti majandusprobleemide lahendamiseks.

Vaid 35 protsenti küsitletuist arvas, et Cameron suudab tuua Suurbritannia välja majanduslangusest, 45 protsenti seda ei usu.

Küsitlusest selgus ka rahva rahulolematus finantssektori hiiglaslike boonussüsteemide kohta - 84 protsenti ütles, et maksumaksja rahaga päästetud pankades peab olema seatud lisatasude ja palkade ülempiir.

Lisaks ütles 82 protsenti respondentidest, et pankade tippjuhte tuleks sundida tagastama üüratuid boonuseid.

Sunday Timesi tellitud turu-uuringute firma YouGov küsitluse kohaselt jäid leiboristid võrreldes jaanuariga samale tasemele 32 protsendi juures. Neid lahutab 12 protsendipunkti konservatiividest, kes viimase küsitluse järel on kogunud toetust protsendipunkti jagu.

ComRes küsitles 11. ja 12. veebruaril 1006 täiskasvanut; YouGovi online-uuringus 12.-13. veebruarini osales 1711 britti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles