Sarkozy kaebab veebiportaali kohtusse

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolas Sarkozy.
Nicolas Sarkozy. Foto: SCANPIX

Prantsuse president lubas täna veebilehe kohtusse kaevata, mis väitis, et Liibüa eksdiktaator Muammar Gaddafi rahastas tema 2007. aasta presidendikampaaniat, vahendab AFP.

Sarkozy nimetas uuriva ajakirjanduse portaali Mediapart avaldatud dokumenti jämedaks võltsinguks. Mediaparti väitel nõustus Gaddafi toona toetama Sarkozy kampaaniat 50 miljoni euroga.

«Esitame Mediaparti suhtes kaebuse. See dokument on jäme võltsing, need kaks inimest, kes olevat selle saatnud ja vastu võtnud, on dokumendi kehtetuks tunnistanud,» sõnas Sarkozy telekanalile France 2 antud intervjuus.

Sarkozy lisas ka, et esitab ametliku kaebuse enne praeguse valimiskampaania lõppu ning lükkas täielikult kõik dokumendis esitatu tagasi.

«Need, kes valetavad, kes sõnavad valskusi, peaksid olema õigussüsteemi poolt süüdimõistetud,» sõnas ta tänases intervjuus veel.

Pühapäevastel valimistel sotsialistide presidendikandidaadi François Hollande’i vastu astuv parempoolne Sarkozy süüdistas Mediaparti ka vasakpoolsete suuvoodriks olemises.

Mediaparti toimetuse juhataja Francois Bonnet lükkas süüdistused tagasi. «Need väited on lihtsalt grotesksed ja laimavad,» sõnas ta.

Hollande lükkas samuti Sarkozy väided tagasi, rõhutades, et tal pole portaaliga mingeid sidemeid. Lisaks tõi ta välja, et veebileht kritiseerib vahepeal ka vasakpoolseid poliitikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles