Bosnias mõisteti sõjakuritegudes süüdi esimene naissõdur

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasema Handanovic.
Rasema Handanovic. Foto: SCANPIX

Bosnia ja Hertsegoviina kohus mõistis täna sõjakuritegudes süüdi endise naissõduri, kes tunnistas horvaatlastest tsiviilisikute ja vangide tapmist.

«Rasema Handanovic osales koos teiste oma üksuse liikmetega kolme tsiviilisiku ja kolme sõduri tapmises. Tribunal mõistab ta viieks ja pooleks aastaks vangi,» ütles kohtunik Jasmina Kosovic uudisteagentuuri AFP vahendusel.

Kuritegu pandi toime 16. aprillil 1993. aastal Bosnia lõunaosas asuvas Trusina asulas, kui Bosnia oli sõjas Horvaatiaga. Kokku hukati seal toona 18 horvaatlasest tsiviilisikut ja neli sõjavangi.

39-aastane Handanovic, kes asus pärast sõda elama USAsse ja kelle sealsed võimud andsid Bosniale üle mullu detsembris, tunnistas end kuriteos süüdi möödunud nädalal ja nõustus kergema karistuse nimel tunnistama kohtus oma endiste üksusekaaslaste vastu.

Bosnia armee peakorterile otse allunud Zulfikari sõjaväeüksusest on kohtu all veel kuus selle endist liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles