Kurdi noormees tunnistas Saksa kohtus õe aumõrva üles

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapetud neiu vend tänasel kohtuprotsessil.
Tapetud neiu vend tänasel kohtuprotsessil. Foto: SCANPIX

Tänasel kohuistungil tunnistas kurdi noormees oma õe surnukstulistamise üles,  vahendab AFP uudisteagentuuri DPA teadet.

Riigi lääneosas asuvas Detmondi linnas toimuval protsessil tunnistas 22-aastane Osman Ozmen üles, et kaotas kontrolli ja tulistas novembris oma 18-aastast õde Arzudi.

Ka tunnistasid tapetu õde, 27-aastane Sirin ja tema 25-aastane vend Kirer üles, et aitasid neiut röövida. Süüdistajate sõnul ajas õdesid-vendi raevu asjaolu, et Arzu oli suhtes sakslasega.

Tema kuulihaavadega laip leiti Hamburgi lähedalt pärast kümnenädalasi otsinguid. Saksa meedia pööras juhtumile suurt tähelepanu, foto lühikeste blondide juustega naistest jõudis arvukatele ajalehekülgedele.

Perekond oli pärit Türgi idaosas asuvast Yazidist, kus elab palju kurdi traditsioonilisi väärtusi au sees hoidvaid etnilise rühma liikmeid.

Prokuröride sõnul ei suutnud Arzu 21-27 aasta vanused õed-vennad leppida asjaoluga, et nende õde suhtles lähedalt kogukonnast väljaspool oleva isikuga. Kurde elab Saksamaal 60 000 inimese ringis.

Kolme kohtualust süüdistatakse mõrvas ja kõiki viit inimröövis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles