Tõmošenko lähedased kardavad halvimat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina politseinik Julia Tõmošenko pildi juures, mis asub ekspeaministri  toetajate püstitatud laagris.
Ukraina politseinik Julia Tõmošenko pildi juures, mis asub ekspeaministri toetajate püstitatud laagris. Foto: SCANPIX

Ukraina ekspeaministri Julia Tõmošenko perekond on tõsiselt mures tema tervise pärast, mida 12. päeva kestev näljastreik on veelgi halvendanud.

«Ema nälgib kaheteistkümnendat päeva. Me oleme tema pärast väga mures. Praegu on pühad, meid ei lasta tema juurde ja me ei tea, mis temaga selle aja jooksul juhtuda võib. Me oleme väga mures,» tsiteeris Julia Tõmosenko võrgukülg täna tema tütart Jevgenia Tõmosenko-Carri.

Endise valitsusjuhi tütar kutsus ukrainlasi mitte jääma ükskõikseks kõrvalseisjaks. «Ma pöördun iga ukrainlase poole - ärge olge ükskõiksed! Kui Janukovõtši režiim talitas niimoodi endise peaministriga, siis mida ta veel teiega teha võib?»

Ekspeaministri abikaasa Oleksandr Tõmošenko keelitab aga naist näljastreiki lõpetama. «Elu, mis on alati pakkunud rõõmu ja lootust, võib katkeda iga hetk. Kellele see kasulik oleks? Ainult ühele inimesele - praegusele presidendile (Viktor) Janukovõtšile, kes tahab teda füüsiliselt hävitada, käsib teda piinata ja mõnitada,» usub Oleksandr Tõmošenko.

«Ma ei taha, et nendele võimudele pakutaks seda rõõmu nagu nõrkemine ja võimalikud traagilised tagajärjed. Nad hakkavad luudel tantsu lööma, iga surma üle juubeldama, panema pärgasid, mis seejärel neile pähe kukuvad, aga nemad peavad seda taevamannaks. Nürimeelsusele ja rumalusele saab vastu seista füüsilise jõuga, aga mitte naise vanglakannatuste ja nälgimisega,» leiab endise valitsusjuhi abikaasa.

Julia Tõmošenko alustas 20. aprillil näljastreiki protestiks julma kohtlemise ja tema suhtes jõu rakendamise vastu, kui teda vägisi Harkivi haiglasse hospitaliseeriti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles