McCain kannustas jätkama survet Valgevenele ja Ukrainale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John McCain.
John McCain. Foto: SCANPIX

Mainekas USA senaator John McCain rõhutas kolmapäeval Vilniust külastades, et Ühendriigid ja Euroopa Liit ei tohi vähendada survet Valgevene ja Ukraina liidritele, keda Lääs kritiseerib opositsiooni tagakiusamises.

McCain, kes kunagi nimetas Valgevenet viimaseks diktatuuriks Euroopas, ütles, et sanktsioonid Valgevene president Aleksandr Lukašenko režiimi vastu viisid endise presidendikandidaadi Andrei Sannikovi ja tema abi Dmitri Bondarenko vabastamiseni.

«Praegu ei ole aeg surve vähendamiseks Lukašenkole. USA ja EL peavad jätkama meie ühisrinde tugevdamist, avaldades Lukašenkole survet poliitvangide vabastamiseks ning vabade ja õiglaste valimiste korraldamiseks,» ütles McCain.

USA senaatori sõnul ei peaks Ukraina võimud, keda Lääs süüdistab ekspeaminister Julia Tõmošenko ja veel mitme tema valitsuse liikme vangistamises, lootma tihedamaid suhteid Euroopa Liiduga, kui nad jätkavad oma poliitiliste oponentide tagakiusamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles