Austrias päästeti mullu mägedes tuhandeid inimesi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Austria Alpides päästeti 2011. aastal tuhandeid inimesi hädaohust ja surmast, teatas riiklik mäepäästeorganisatsioon (Bergrettung) täna avaldatud mulluse statistika aruandes.


Kokku tehti 6549 päästeretke, millel päästeti või leiti 6895 inimest, kellest umbes 5000 olid vigastatud. Nende hulgas oli 160 inimest, kes surid, enne kui nad turvalisse paika tuua jõuti ja kelle surnukehad leiti.

Ligi 3000 juhul kutsuti päästjad suhteliselt kergetesse paikadesse, kus matkajad kas äraeksimise, vigastuste või liiga kehva füüsilise vormi tõttu iseseisvalt orgudesse ei pääsenud.

Viimastel aastatel on mägimatkajate arv hüppeliselt kasvanud. Paljud ei ole aga mägedes matkamiseks valmis. Eelmisel aastal hukkus 126 inimest, enamasti südamerabanduse või teiste südame- või veresoonkonnaprobleemide tõttu.

Kolm inimest hukkus lumelaviinides, tänu tänavusele suhtelisele lumevaesusele on see viimase 14 aasta madalaim näitaja.

Bergrettungis töötab tasuta 12 000 vabatahtlikku, kelle töötunnid ulatusid mullu 65 000-ni. Organisatsiooni sõnul ulatuksid palgakulud üle poole miljoni euro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles