Soome peab Eestist ebaseaduslikult toodud koeri ohuks rahva tervisele

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil borderkolli kutsikas. Foto on illustratiivne.
Pildil borderkolli kutsikas. Foto on illustratiivne. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Soome veterinaar- ja toiduamet Evira peab ebaseaduslikult Soome viidud koeri ohuks rahva tervisele, sest loomad levitavad marutaudi ja koerte katku.

Loom on ebaseaduslikult Soome viidud siis, kui tal puudub mikrokiip, lemmikloomapass ning ta on vaktsineerimata, vahendab ERR Uudised ajalehte Helsingin Sanomat.

Kuigi Eviral täpset statistikat ebaseaduslikult riiki toodud koerte kohta ei ole, saadakse probleemist aimu vahele jäänud koerte suureneva arvu järgi, mis on aga vaid jäämäe tipp.

Kõige rohkem tuuakse koeri ebaseaduslikult Balti riikidest ja Venemaalt, ajaleht märgib, et Eesti kuulumine ELi on lisanud probleeme, sest siit koerte Soome viimine on lihtne ja soomlased on nõus kasvatajale kutsikate eest rohkem maksma kui eestlased.

Evira teatel toovad ebaseaduslikke koeri riiki just üksikisikud ning soomlased ostavad neid teadmatusest, registreerimata loomad levitavad aga marutaudi ja koerte katku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles