USA õhurünnakus tapeti Al-Qaeda kõrge juht

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni võimud vabastasid 2003. aastal kinni peetud Fahd Al-Quso neli aastat hiljem vaatamata Ühendriikide protestidele.
Jeemeni võimud vabastasid 2003. aastal kinni peetud Fahd Al-Quso neli aastat hiljem vaatamata Ühendriikide protestidele. Foto: SCANPIX

Jeemeni sõjaväeallikate kinnitusel sai eile riigi lõunaosas toimunud Ühendriikide õhurünnakus surma terroriorganisatsiooni Al-Qaeda kõrge juht Fahd Al-Quso.

BBC andmetel sai raketirünnakus veokile, kus viibis ka Quso, surma veel üks terrorivõrustiku liige. Rünnak toimus hõimuallikate sõnul mägises Shabwa provintsis ning Ühendriikide Luure Keskagentuurile (CIA) andis loa raketirünnaku korraldamiseks Jeemeni valitsus, mis on Quso surma ka kinnitanud.

Hiljem korraldasid mässulised Abyani provintsis ka karistusrünnaku, milles sai kinnitamata andmetel surma vähemalt 20 sõdurit.

Quso oli tagaotsitav seoses 2000. aasta 12. oktoobril toimunud rünnakuga, kui enesetaputerroristid rammisid lõhkeainet tulvil prügipraamiga Jeemeni lõunaosas asuvas Adeni sadamas tankimiseks peatuse teinud USA sõjalaeva USS Cole ning surma sai 17 ameeriklasest mereväelast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles