Malmö saritulistajale esitati süüdistus

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Mangs 2010. aasta detsembris Malmö kohtus.
Peter Mangs 2010. aasta detsembris Malmö kohtus. Foto: SCANPIX

Malmö linnas toimunud saritulistamistes kahtlustatav Peter Mangs sai täna süüdistuse.

40-aastast Mangsi süüdistatase kokku 20 kuriteos, seejuures kolmes mõrvas ja tosinas mõrvakatses, vahendas uudisteagentuur AFP.

Mangs, keda süüdimõistmisel ähvardab pikk vanglakaristus, on üles tunnistanud vaid kaks vandalismiakti, ülejäänud süüdistusi mees eitab. Mangsi saatus peaks selguma juuli keskpaigaks.

Mangs on kahtlusalune Malmös aastatel 2003-2010 toimunud tulistamistes, enamasti olid ohvriteks Rootsi suuruselt kolmandas linnas elavad immigrandi taustaga isikud. Mees peeti kinni 2010. aasta novembris.  

Prokuratuuri teatel tegi Mangs varem uurijatega koostööd, kuid viimase aasta jooksul on keeldunud uurijate küsimustele vastamast. Endiselt on ebaselge ka Mangsi motiiv.

«Kindlasti on tegemist võõravihaga, kuid ka muuga, näiteks agressiivsusega kuritegudes süüdi tunnistatud inimeste vastu,» ütles prokurör Solveig Wollstad usutluses uudisteagentuurile TT.

Meedia on võrrelnud Mangsi 90ndatel hirmu külvanud Lasermehe ehk John Ausoniuse tegevusega. Lasersihikuga vintpüssi kasutanud mees mõisteti eluks ajaks trellide taha immigrantide tulistamise pärast. Teda karistati ühe mõrva, kümne mõrvakatse ja lisaks ka pangaröövide tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles