Eurovolinik: neonatsidel ei ole kohta Kreeka valitsuses

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu laienemisvolinik Štefan Füle kõnelustel Makedoonia pealinnas Skopjes.
Euroopa Liidu laienemisvolinik Štefan Füle kõnelustel Makedoonia pealinnas Skopjes. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu laienemisvolinik Štefan Füle teatas täna, et eilsetel valimistel Kreeka parlamenti pääsenud neonatside parteid ei tohiks lubada riigi uude valitsusse.

«Mis iganes valitsus luuakse, on tähtis, et see järgiks Kreeka parimaid demokraatlikke traditsioone ... Euroopa Liidu alusväärtuste vaimus,» ütles Kreeka naaberriigis Makedoonias visiidil viibiv Füle ajakirjanikele.

«On oluline, et ükski partei, mis on seotud ksenofoobia või natsionalismiga, ei oleks valitsuse täidesaatva võimu osa,» ütles tšehh AFP teatel.

Neonatside partei Kuldne Koidik pääseb Kreeka parlamenti esimest korda pärast sõjaväehunta lõppu 1974. aastal. 300-liikmelises parlamendis saavad nad tõenäoliselt 21 kohta.

Makedoonia peaminister Nikola Gruevski väljendas samal pressikonverentsil lootust, et Kreeka uus valitsus aitab lahendada pikaajalist nimetüli Skopje ja Ateena vahel, mis jätkuvalt pärsib Makedoonia ponnistusi ELi teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles