USA nurjas Al-Qaeda kavandatud terrorirünnaku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni sõdurid tulistavad Al-Qaeda mässuliste pihta riigi lõunaosas Loderi lähistel.
Jeemeni sõdurid tulistavad Al-Qaeda mässuliste pihta riigi lõunaosas Loderi lähistel. Foto: SCANPIX

USA nurjas Al-Qaeda Jeemeni haru kavandatud terrorirünnaku, mille eesmärgiks oli õhku lasta reisilennuk, teatas eile Ühendriikide terrorismivastase võitluse ametnik.

Ühtlasi konfiskeeriti operatsiooni käigus lõhkeseadeldis.

«Lõhkeseadeldist pidi lennuki pardal kasutama enesetaputerrorist,» ütles tundmatuks jääda soovinud luureametnik uudisteagentuurile AFP.

Ametniku sõnul polnud tegemist metallist lõhkeseadeldisega, kuid erinevus 2009. aasta pommiga oli märkimisväärne.

Al-Qaeda Jeemeni haruga seotud Umar Farouk Abdulmutallab üritas tollal õhku lasta Amsterdamist Detroiti teel olnud lennukit aluspükstesse peidetud pommiga.

Valge Maja tegi koheselt avalduse, milles kinnitas, et vandenõu ei kujutanud endast suuremat julgeolekuriski, sest see avastati juba algusjärgus ja ükski reisilennuk ohus polnud.

«President Barack Obama tänab kõiki luureteenistusi ja terrorismivastase võitluse professionaale esmaklassilise töö ja erakordse pühendumuse eest, mida nende tegevus nõuab,» märgiti Valge Maja avalduses.

Araabia Poolsaare Al-Qaeda (AQAP), mis kontrollib suuri alasid Jeemeni lõunaosas, on tugevdanud oma positsiooni regioonis alates valitsusvastaste protestide puhkemisest eelmisel aastal.

Terrorismivastase võitluse ametniku sõnul tehti vandenõu paljastamisel tihedat koostööd Jeemeni ja mitmete teiste regiooni riikide luureteenistustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles