Rootsi «lumeinimene» jäi ellu tänu viinale

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
44-aastane Peter Skyllberg elas lume alla mattunud autos kaks kuud
44-aastane Peter Skyllberg elas lume alla mattunud autos kaks kuud Foto: SCANPIX

Pärast lume sulamist on teada saadud uusi fakte rootslasest «lumeinimese» kohta, kes elas kaks kuud lumme mattunud autos.

Selle aasta veebruaris sai kummaline juhtum avalikuks, edastab Aftonbladet.

Möödakäija märkas Umeå lähedale metsateele pargitud autot, mis oli lumega kaetud. Selle sees oli 44-aastane Peter Skyllberg, kelle sõnul ta elas autos.

Rootslane oli autos olnud alates 2011. aasta detsembrist. Mehe esialgsel selgitusel jäi ta ellu lund süües.

Mehe leidnu kutsus päästetöötajad ning ta viidi haiglasse, kuna ta oli alakaaluline ning külmetada saanud. Ta kehakaal oli siis vaid 40 kilogrammi.

Pärast lume sulamist on auto juurest paljastunud üsna palju tühje viinapudeleid, mis näitasid, et ta ei jäänud ellu vaid lund süües.

Asjatundjate hinnangul aitas viin mehel ekstreemsetes tingimustes, temperatuur oli siis miinus 20 kraadi ringis, ellu jääda.

Autos elanud mees on siiani Umeå ülikooli haiglas ravil ning ei soovi meediaga suhelda ega intervjuusid anda.

Discovery telekanalile pakkus rootslase kummaline ellujäämine huvi ning nad tegid temast dokumentaalfilmi.

«Tahame näidata, kes ta on, miks ta sellisesse olukorda sattus  ning kuidas on autos elades võimalik ellu jääda,» selgitas Discovery esindaja Andy Dunn.

Rootslasest «lumeinimene» selles dokumentaalfilmis ise ei osalenud, teda asendas näitleja.

Politsei tegi kindlaks, et mehe viis äärmusesse võlgadesse jäämine ning naisest lahkuminek. Ta sõitis autoga metsa, lootes et sureb seal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles