Prantsusmaa: olukord Kreekas on äärmiselt murettekitav

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse välisminister Alain Juppé
Prantsuse välisminister Alain Juppé Foto: SCANPIX

Prantsuse välisminister Alain Juppé teatas täna, et olukord Kreekas pärast parlamendivalimisi on äärmiselt murettekitav.

«Olukord on äärmiselt keeruline, äärmiselt pingeline. Valimistulemus näitas kahe võimupartei väga tugevat tagasiminekut ja äärmuste esiletõusu, nii et see on äärmiselt murettekitav,» ütles Juppé raadiojaamale Europe 1, vahendas AFP.

Kreeka senised suurimad parteid, PASOK ja Uus Demokraatia, mis toetasid ELi ja IMFi kärpekava, said pühapäevastel valimistel kokku vaid 149 kohta 300-liikmelises parlamendis ning Uue Demokraatia katse valitsuskoalitsiooni moodustada nurjus juba üleeile.

Nüüd on võimalus võimuliidu moodustamiseks antud säästumeetmete vastasele vasakpoolsele erakonnale Syriza. Partei liider Alexis Tsipras teatas eile, et valimistulemus on selgelt tühistanud Kreeka laenukokkuleppe.

«Vaevaliste läbirääkimiste järel sõlmitud lepingute kahtluse alla seadmine ähvardab vallandada turbulentsi, mida on tulevikus raske kontrollida,» sõnas Juppé.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles