USA lõunaosariik keelustas homoabielud

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peigmehe ja pruudi kujud traditsioonilise abielu pooldajate üritusel Põhja-Carolinas.
Peigmehe ja pruudi kujud traditsioonilise abielu pooldajate üritusel Põhja-Carolinas. Foto: SCANPIX

Põhja-Carolina valijad kiitsid eile heaks osariigi põhiseaduse muudatuse, mis keelab samasooliste abielud ja tsiviilpartnerlused.

Ettepaneku poolt oli 61 ja vastu 39 protsenti hääletanutest. Sarnased seadusmuudatused on varem heaks kiitnud umbes 30 USA osariiki, vahendas AFP.

Homoabielude lubamine on USA ühiskonnas muutunud lõhestavaks poliitiliseks küsimuseks. President Barack Obama on surve all käesoleval valimisaastal oma seisukohta sel teemal selgitada, eriti pärast seda kui asepresident Joe Biden teatas möödunud pühapäeval, et tema toetab samasooliste abielusid.

Põhja-Carolina valijate eilne otsus on Obama jaoks pettumus, ütles tema valimiskampaania kohalik pressiesindaja Cameron French.

Samasooliste abielu on praegu lubatud kuues USA osariigis ja Columbia ringkonnas.

Pew uurimiskeskuse eelmisel kuul tehtud küsitluse kohaselt toetab homoabielusid 47 protsenti ameeriklastest, kusjuures vastav näitaja on kaheksa aastaga tõusnud kaheksa protsendipunkti võrra. 43 protsenti ameeriklastest on praegu homoabielude vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles