Riias tähistatakse ulatuslikult 9. mai võidupüha

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuhanded Riia inimesed tähistavad täna võidupäeva, vaatamata sellele, et kõrged riigiametnikud kutsusid veterane ja nende sugulasi meenutama Teise maailmasõja lõppu 8. mail, nagu teeb seda ülejäänud Euroopa.

Mitu tuhat peamiselt vene keelt kõnelevat inimest kogunes Riias Pārdaugava linnaosas nõukogudeaegse Võidumonumendi juurde, kuhu toodi lilli, kuulati muusikat ja meenutati vanu aegu, vahendas BNS.

Nõukogude vägedele pühendatud memoriaali juures käisid ka Vene suursaadik Lätis ning diplomaadid mitmest teisest endisest Nõukogude Liidu vabariigist ja Hiinast. Üritusel olid teiste seas kohal ka Riia linnapea, venemeelse partei Koosmeele Keskus üks juhte Nils Ušakovs ja europarlamendi saadik Alfreds Rubiks.

Pidu Võidumonumendi juures kestab päev läbi, üritused lõppevad õhtul toimuva ilutulestikuga.

Ametlikult tähistab Läti Teise maailmasõja lõppu 8. mail. Nagu Eestiski, on tänane päev Lätis kuulutatud Euroopa päevaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles