Superjet-100 katastroofi uurimine võib kesta enam kui aasta

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indoneesia päästeametnikud, kes otsivad reisilennuki Superjet-100 tükke, uurivad Salaki mäel piirkonna kaarti.
Indoneesia päästeametnikud, kes otsivad reisilennuki Superjet-100 tükke, uurivad Salaki mäel piirkonna kaarti. Foto: SCANPIX

Indoneesias Vene reisilennukiga Suhhoi Superjet-100 (SSJ-100) juhtunud õnnetuste põhjuste uurimine võtab vähemalt aasta.

Kui tekib vajadus, siis võib uurimine pikeneda veel kolme kuu võrra, rääkis Indoneesia riikliku transpordiohutuskomitee esindaja RIA Novostile.

«Niisugused tähtajad on tingitud keerulistest oludest vraki asukohas, aga lisaks võib palju aega kuluda otsingutele, tükkide korjamisele ja transpordile,» selgitas allikas.

Praeguse seisuga on leitud SSJ-100 väikseid tükke. Oletatakse, et ülejäänud osad libisesid mööda Salaki mäe nõlva alla jalamile.

Tuttuus SSJ-100 sooritas 9. mail Jakarta läheduses kolmandat demonstratsioonlendu, kuid kadus siis ootamatult radariekraanidelt.

Viimaste andmete järgi oli lennukis 45 inimest: kaheksa Venemaa, 33 Indoneesia ja kaks Itaalia kodanikku ning lisaks prantslane ja ameeriklane.

Lennuki väiksemad tükid leiti üles Salaki mäelt 1817 meetri kõrguselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles