Jaapani minister astus purjusoleku tõttu tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaapani rahandusminister Shoichi Nakagawa teatas eile, et astub pärast möödunud nädala alkoholiskandaali ametist tagasi.


Nakagawa oli nimelt paljude ajakirjanike arvates Roomas toimunud G7-riikide rahandusministrite kohtumise pressikonverentsil silmanähtavalt purjus.



55-aastane Nakagawa tundus  unine ning kohe magama jäämas, ei suutnud selgelt rääkida ja andis väga ebatäpse vastuse rahanduspoliitika kohta, edastas AFP. Mees ise küll eitas liigset napsitamist, kuid tunnistas, et oli omadega siiski pisut segi.



 Ministri kinnitusel jõi ta eelmisel päeval veini, kuid pressikonverentsi päeval ei tarbinud ta mingit alkoholi. Nakagawa sõnul muutiski ta uimaseks varem tarbitud alkoholi ja hiljem võetud ravimite koostoime. Eksminister lubas avalikustada ka arsti kirjutatud ravimiretsepti.



Jaapani peaminister Taro Aso nimetas teisipäeval uueks rahandusministriks majandusministri Kaoru Yosano. «Kuna meil on pooleli eelarve arutamine, võtab rahandusministri kohused üle majandusminister Yosano,» ütles Aso ajakirjanikele.



Nakagawa tagasiastumine tuli vaid päev pärast seda, kui analüütikud andsid teada, et Jaapani majandus on kõige raskemas languses pärast Teist maailmasõda.



Peaminister Aso populaarsus langes nädalavahetusel avaldatud arvamusküsitluste kohaselt alla kümne protsendi, mis võib viia tema liberaaldemokraatliku partei sügisel toimuvatel valimistel teise kaotuseni viimase 50 aasta jooksul. (PM/postimees.ee/AFP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles