Legendaarne sõjafotograaf Horst Faas suri

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile suri USAs kuulus sõjafotograaf, kahekordne Pulitzeri preemia laureaat Horst Faas, kes saavutas tuntuse Vietnami sõja jäädvustamisega.

79-aastaselt surnud Faas kajastas Vietnami sõda 1962. aastast 1974. aastani, tehes seda kauem kui ükski teine fotograaf. 1965. aastal võitis ta oma sõjafotode eest Pulitzeri preemia.

Teise Pulitzeri preemia võitis ta 1972. aastal koostöös Prantsuse Gamma agentuuri fotograafi Michel Laurent’ga Bangladeshi konflikti kajastamise eest. Nende ühine fotoseeria kandis nime «Surm Daccas».

Uudisteagentuuri Associated Press Saigoni fotoosakonna juhina koolitas Faas välja «Horsti armeeks» nimetatud noorte Vietnami fotograafide kamba, kes pildistasid mitmeid Vietnami sõja ikoonilisi kaadreid.

1967. aastal sai ta vigastada ja kasutas hiljem mitmeid aastaid ratastooli. Faas suri pärast aastatepikkusi terviseprobleeme, mille hulka kuulus ka alakeha halvatus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles