Kremli tekitatud parempartei sai ametlikult erakonnaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kremli algatusel loodud paremerakonna Pravoje Delo kolm kaasesimeest Georgi Bovt, Leonid Gozman ja Boriss Titov surusid partei asutamiskongressil kätt.
Kremli algatusel loodud paremerakonna Pravoje Delo kolm kaasesimeest Georgi Bovt, Leonid Gozman ja Boriss Titov surusid partei asutamiskongressil kätt. Foto: Reuters / Scanpix

Kremli algatusel moodustatud Vene paremerakond Pravoje Delo registreeriti justiitsministeeriumis ametlikult parteiks, teatas täna Interfax.


Pravoje Delo kolm kaasesimeest Georgi Bovt, Leonid Gozman ja Boriss Titov said kolmapäeval kätte registreerimistunnistuse ning kinkisid aseminister Aleksei Velitškole vastu koopia tsaar Aleksandr II ukaasist, millega Venemaal tühistati pärisorjus.

Pravoje Delo sündis kolme erakonna - Paremjõudude Liidu (SPS), Kodanikujõu ja Venemaa Demokraatliku Partei ühinemisel. Erakonna asutamiskonverents leidis aset mullu novembris.

Registreerimisdokumentide esitamise hetkeks oli parteil 56 000 liiget, ent näiteks erakonna Moskva osakonna asutamiskonverents leiab aset alles 28. veebruaril ning selle loomise ja tulevase liidri küsimus oli kolme kaasesimehe vaheliseks tüliõunaks.

Pravoje Delo nimetab end opositsiooniparteiks, ehkki on avalikult teada, et algatus erakonna moodustamiseks lähtus Kremli võimukoridoridest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles