Nepali lennuõnnetuses hukkus 15 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nepali mägises põhjaosas kukkus täna alla reisilennuk 21 inimesega pardal, täpsustatud andmetel sai surma 15 inimest.

Lennufirmale Agni Air kuulunud lennuk sõitis maandumisel vastu mäekülge Annapurna mäeahelikus Jomsomi lähistel, mis on populaarne paik mägimatkajate ja alpinistide seas. Politsei pressiesindaja Binod Singh ütles varem AFP-le, et lennukis oli 18 reisijat ja kolm meeskonnaliiget.

«Tegemist on raskesti ligipääsetava piirkonnaga, seega puudub seal telefonivõrk, kuid me kardame, et võib olla palju hukkunuid,» ütles ta.

«Lennuk oli maandumas Jomsomi lennuväljale,» täpsustas ta ja lisas, et õhusõiduk tabas mudast mäenõlva ja on osaliselt mäekülje sees.

CNNi andmetel oli lennukis 16 India kodanikku. India Kathmandu saatkonna pressiesindaja Apoorva Srivastava rääkis, et ohvritest 13 olid India kodanikud.

Meeskonnaliikmed oli nepaallased. Lisaks India kodanikele oli lennukis kaks nn lääneriikidest pärit reisijat. Hiljem selgus, et tegemist oli taanlastega, kes plaanisid minna Jomsomi matkama.

Taani kodanikud Andreas Rasch ja Emilie Jørgensen rääkisid ajalehele Extra Bladet, et nad jäid ellu, kuna istusid lennuki tagaosas väljapääse lähistel.

«Meid pressiti pinkide ja surnukehade vahele,» kommenteeris Jørgensen.

Kuus ellujäänut toimetati Kathmandust 200 kilomeetrit läänes asuvasse Pokhara linna. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles