Läti alandas väljarändeprognoosi 10 000 kuni 20 000 inimeseni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tabalukk hüljatud majal Dagda lähistel, mis jääb pealinnast Riiast umbes 280 kilomeetrit itta.
Tabalukk hüljatud majal Dagda lähistel, mis jääb pealinnast Riiast umbes 280 kilomeetrit itta. Foto: SCANPIX

Lätist võib sel aastal parema elu ja töövõimaluste otsingul lahkuda umbes 10 000 kuni 20 000 inimest, ütles sotsiaalministeeriumi esindaja täna.

Ministeeriumi parlamendisekretär Arvils Ašeradens ütles kohtumisel kohalike omavalitsuste esindajatega, et emigratsiooniprognoosi on varasemalt 25 000 inimeselt vähendatud.

«Majandusministeerium võttis tagasi oma migratsiooniprognoosi käesolevaks aastaks, mis moodustas 25 000 inimest. Migratsioon võib käesoleval aastal küündida 10 000 kuni 20 000 inimeseni. Protsess on aeglustunud,» ütles Ašeradens, kommenteerides tööturul valitsevaid trende.

Majandusministeerium ei väljasta mingit teavet väljarände ulatuse prognoosi kohta, enne kui on lõpetatud töö iga-aastase raporti kallal, kuna prognoos võib veel muutuda, ütles ministeeriumi esindaja Elita Rubesa-Voravko BNSile.

«Majandusministeerium valmistab praegusel ajal ette oma iga-aastast raportit tööjõu nõudlusest ja pakkumisest keskpikas ja pikas perspektiivis. Selles sisaldub ajakohastatud keskpikk perspektiiv (kuni aastani 2010) ning pikk perspektiiv (2013). Kõik demograafilised andmed kaasajastatakse, toetudes 2011. aasta rahvaloenduse esialgsetele tulemustele,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles