Itaalia määras paljudele tippjuhtidele ihukaitsjad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giuseppe Orsi on üks neist, kes saavad omale ihukaitsja.
Giuseppe Orsi on üks neist, kes saavad omale ihukaitsja. Foto: SCANPIX

Itaalia võimuesindajad otsustasid eile määrata ihukaitsjad mitmele riigi tippjuhile pärast eelmise nädala tulistamisjuhtumit.

Ihukaitsjad määrati teiste seas ka Finmeccanica juhatajale Giuseppe Orsile.

Itaalia siseministeerium teatas juba nädalalõpul, et kaalub armee kasutamist tööstushiiu Finmeccanica ja maksuameti Equitalia kaitsmiseks, sest asutusi on viimasel ajal mitu korda rünnatud.

Kuigi protestid valitsuse kärbete vastu on olnud enamasti rahumeelsed, võttis tuntud anarhistide rühmitus sel nädalal vastutuse rünnaku eest, kus Finmeccanica tegevjuhti jalga tulistati.

Siseminister Annamaria Cancellieri ütles, et kahjuks on sõjaväe kasutamine üks turvalisuse tõstmise võimalusi, mida lähipäevil kaalutakse.

Kreeka äärmusanarhistidega seotud Mitteametliku Anarhistide Liidu (FAI) «Olga rakuke» võttis omaks Roberto Adinolfi tulistamise. FAI kinnitusel oli tegemist avapauguga sõjas Adinolfi tööandja Ansaldo Nucleari emafirma Finnmeccanica vastu.

Mario Monti valitsus on rakendanud palju radikaalseid meetmeid, et saada kontrolli alla Itaalia hiiglaslik riigivõlg. Meetmete hulgas on maksutõus, pensionite kärpimine ja tööturu avamine.

Mitu enesetappu, eriti võlgadesse sattunud ettevõtjate seas, on toonud välja kärbete inimliku mõõtme ja õhutanud viha maksukogujate vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles