Ukraina ülemkohus lükkas Tõmošenko apellatsiooni arutamise edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko poolehoidjad täna Kiievis kohtuhoone ees.
Julia Tõmošenko poolehoidjad täna Kiievis kohtuhoone ees. Foto: SCANPIX

Ukraina ülemkohus lükkas täna 26. juunini edasi ekspeaminister Julia Tõmošenko apellatsiooni arutamise talle ametivolituste väidetava ületamise eest mõistetud seitsmeaastasele vangistusele.

Kiievi kohus langetas otsuse süüdistajate taotluse alusel, ehkki kaitsjad selle vastu jõuliselt protestisid, hoiatades protsessiga venitamise eest.

Pikk viivitus tähistab uut komplikatsiooni Tõmošenko süüdimõistmisega seotud õiguslikus poleemikas, mis ähvardab varjutada jalgpalli Euroopa meistrivõistluste võõrustamist Ukraina poolt.

Kohtunik Stanislav Mištšenko ütles, et protsess tuleb edasi lükata, et anda kohtule täiendavat aega uute materjalide uurimiseks, mille peale kaitsjad hüüdsid: «Häbi!».

«Nad on juba alustanud tööd süüdistajate stsenaariumi alusel, mille eesmärgiks on protsessiga viivitada,» ütles Tõmošenko partei aseesimees Oleksandr Turtšõnov.

Istungi edasilükkamine tähendab seda, et ülemkohus, mille otsused edasikaebamisele ei kuulu, alustab istungitega keset jalgpalli EM-i, vahetult enne poolfinaali.

Tõmošenko toetajad on süüdistanud president Viktor Janukovõtšit oma poliitilise rivaali tagakiusamises, kohtuasja peab poliitiliseks ka Euroopa Liit.

Tõmošenko advokaat Sergi Vlassenko ütles, et kaitsjad ei jää ootama kohtu otsust, vaid esitavad kaebuse Euroopa Inimõiguste Kohtule koheselt.

«Ma tahaksin öelda Janukovõtšile, et kui ta arvab, et tänane otsus sulgeb meie tee Euroopa kohtusse, siis ta eksib,» kinnitas Vlassenko.

«Me peame tänast istungit lõplikuks otsuseks ning läheme Euroopa inimõiguste kohtusse,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles