Türgi linn muretseb hiiliva alkoholikeelu pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu Ankaras toimunud meeleavaldus alkoholimüügi piirangute vastu.
Mullu Ankaras toimunud meeleavaldus alkoholimüügi piirangute vastu. Foto: SCANPIX

Türgi keskosas Afyonkarahisaris kipub terendama alkoholikeeld, alates 13. maist kehtestati seal avalikes kohtades napsu võtmise keeld, kirjutab ajalehe Hürriyet veebiversioon.


Eile määras politsei seal 25 inimesele 169 Türgi liiri (ligi 51 euro) suuruse trahvi uue keelu rikkumise eest. Kohaliku politsei asejuhi Kasım Korkuti sõnul jälgitakse keeluseadust kompromissitult.

Afyonkarahisari kuberner İrfan Balkanlıoğlu teatas samal ajal, et võttis avalikud piknikukohad keelunimekirjast välja.

«Tekkis arvamus, et alkohol on keelatud igal pool,» tunnistas kuberner. «Sellist seadust pole. Alkoholi tarbimine pole keelatud vastava litsentsiga suletud kohtades.»

Põhjustena, miks Afyonkarahisaris avalikes kohtades alkoholi tarvitamine keelati, on toodud välja purjuspäi tehtud liiklusõnnetusi ja avaliku korra hoidmist.

Kuberneri kantselei teatel on alkoholi joomine autodes muutunud ohtlikuks harjumuseks, mis põhjustab liiklusõnnetusi, ning napsutajate kogunemine teatud piirkondadesse häiris ümbruskonda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles