Toomas Savi: rahu Lähis-Idas tuleb taastada

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Savi
Toomas Savi Foto: Peeter Langovits

Euroopa Parlamendi liige Toomas Savi rõhutas eile Euroopa Parlamendi täiskogu istungil peetud kõnes rahu taastamise tähtsust Lähis-Idas.

«On äärmiselt oluline, et Euroopa Liit nõuaks rahuläbirääkimiste jätkumist, et taastada nii iisraellaste kui palestiinlaste usk rahumeelsesse kooseksisteerimisse,» ütles Toomas Savi. «Lähis-Ida peab olema Euroopa Liidu Ühise Välis- ja Julgeolekupoliitika prioriteediks, sest kogu regiooni stabiilsus sõltub suuresti Iisraeli ja Palestiina suhetest.»

Toomas Savi juhtis Euroopa Parlamendi tähelepanu eelmisel nädalal Iisraelis toimunud üldvalimiste tulemustele, kus tsentristlik Kadima erakond kogus küll enim hääli, kuid ilmselt moodustatakse koalitsioon paremerakondadest.

«Fakt, et parempoolsetel erakondadel on nüüd 50 koha asemel Knessetis 65 kohta, peegeldab Iisraeli kodanike muutunud vaateid,» tundis Toomas Savi muret. «Need erakonnad toetavad pigem «tugeva jõu» kasutamist, kui näiliselt lõpututele ning tulututele rahuläbirääkimistele lootmist.»

Iisraeli uut valitsust moodustava koalitsiooni koosseis selgub kuue nädala jooksul pärast valimisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles