Lääne saatkondadesse Pakistanis saadeti ähvarduskirjad pulbriga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani politseinik ja USA saatkonna auto.
Pakistani politseinik ja USA saatkonna auto. Foto: SCANPIX

Mitme lääneriigi saatkonda Pakistani pealinnas Islamabadis saabusid kolmapäeval ümbrikud kahtlase pulbri ja ähvardusega Afganistanis NATO sõdurid ära mürgitada, teatasid diplomaadid ja politsei.

Islamabadi politseiülem Bani Amin ütles AFP-le, et saatkondadesse saabusid väikesed pakid musta pulbriga, mis saadeti laboratooriumisse analüüsimiseks.

Kirjades öeldi, et pulber oli näidis «mürgist», mis peidetakse NATO varustusse, kui Pakistan tühistab ligi pooleaastase blokaadi Afganistani NATO varustust vedavatele konvoidele.

«Saatkonnad said kõik ühe pakikese. Häda on selles, et kogus on nii väike ja seda on raske analüüsida,» ütles Amin.

Ühe saatkonna diplomaadi sõnul oli kiri käsitsi kirjutatud ja viletsas inglise keeles. Selles ähvardati maksta kätte Afganistanis tapetud mässuliste eest, mürgitades konvoide toiduvarusid.

Saatkonnatöötajaid oht ei ähvardanud, sest pulber jäi kinnipitseeritud kotti, ütles diplomaat ja lisas, et see saadeti politseisse analüüsi.

Islamabad sulges oma piiripunktid Afganistaniga NATO konvoidele pärast USA 26. novembri õhulööki, milles sai surma 24 Pakistani sõdurit.

Kuid USAga on peetud kõnelusi blokaadi lõpetamiseks ning kolmapäeval ütles Pakistan, et käskis ametnikel lepe võimalikult kiiresti vormistada.

Piiri taasavamine toob ilmselt kaasa vihase reaktsiooni opositsioonilt, parempoolsetelt ja usuparteidelt, kes soovivad valimisaastal USA-vastaseid meeleolusid ära kasutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles