Kreeklased võtavad pankadest raha välja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeklased võtavad raha pankadest välja
Kreeklased võtavad raha pankadest välja Foto: SCANPIX

Kreeklased on riigis jätkuvate segaduste tõttu hakanud massiliselt ja suurte summadena pankadest oma raha välja võtma.

President Karolos Papouliasi teatel võeti selle nädala esmaspäeval pankadest välja vähemalt 700 miljonit eurot, edastab Reuters.

Presidendi arvates lähipäevil see summa suureneb.

Kreeka meedia andmetel on raha väljavõtmine jätkunud terve selle nädala.

Papoulias kuulutas  poliitilise ja majandusliku ummikseisu tõttu välja uued erakorralised valimised, mis toimuvad 17. juunil.

Anonüümseks jääda soovinud Kreeka ärimees sõnas ajakirjanikele, et lasi ta pangaarvel olnud 10 000 eurot kanda üle Küprosel asuva panga arvele.

«Ükskõik, millise nurga alt vaadata, ikka on olukord väga halb. Kui valimised toimuvad pühapäeval 17. juunil, siis juba enne seda reedel tühjendavad kõik oma pangakontod,» lausus ärimees.

Kreeka parteid soovisid kokkuhoiuprogrammi üle uuesti läbirääkimisi pidada, kuid Saksamaa rahandusministri Wolfgang Schäuble sõnul ei ole see võimalik.

«Tegemist on väga detailse abiplaaniga  ning seda ei saa enam muuta,» nentis Schäuble.

Asjatundjate hinnangul on keerulise majandusliku ja poliitilise olukorra tõttu hea haridusega noored hakanud Kreekast lahkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles