Expresseni ajakirjanikele lõppes testina mõeldud relvaost tingimisi karistusega

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malmö politseil oli 2010. aasta sügisel käed-jalad tööd täis inimesi hirmul hoidnud sarimõrtsuka tõttu.
Malmö politseil oli 2010. aasta sügisel käed-jalad tööd täis inimesi hirmul hoidnud sarimõrtsuka tõttu. Foto: SCANPIX

Rootsi ajalehe Expresseni peatoimetajale ja kahele ajakirjanikule lõppes testina mõeldud relvaost tingimisi karistuse ja rahatrahviga.

Expresseni ajakirjanik ostis tulirelva 2010. aasta oktoobris, kui Malmös tegutses sarimõrtsukas, vahendas The Local. Väljaanne tahtis testida, kui kerge või raske on Malmös illegaalset relva osta.

Malmö ringkonnakohus mõistis peatoimetaja Thomas Mattsoni, uudistetoimetuse eksjuhi Andreas Johanssoni ja ajakirjaniku Diamant Salihu süüdi relvaga seotud kuriteos.

Matsson mõisteti süüdi kuriteole õhutamises. Johansson oli süüdi kuriteole kaasaaitamises ja relva reaalselt ostnud Salihu mõisteti süüdi relvakuriteos.

Ajakirjanike test näitas, et Salihu sai 24. oktoobril 2010 pärast viis tundi väldanud katseid oma valdusesse 7,65-millimeetrise poolautomaatpüstoli Crvena Zastava. Ta andis selle politseinike kätte.

Salihul oli relvaostuks peatoimetaja Matssoni ja uudistetoimetuse juhi Johanssoni luba.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles