Chicagos avaldasid NATO tippkohtumise eel meelt tuhanded inimesed

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO-vastased protestijad eile Chicagos.
NATO-vastased protestijad eile Chicagos. Foto: SCANPIX

Tuhanded inimesed avaldasid eile Chicago kesklinnas politsei valvsa silma all häälekalt, kuid rahumeelselt meelt, skandeerides peamiselt majandust puudutavaid loosungeid, millel oli vähe seost nädalavahetusel linnas algava NATO tippkohtumisega.

Politsei hinnangul võttis protestiaktsioonist osa umbkaudu 2500 inimest ehk rohkem kui ühelgi varasemal nädal aega kestnud meeleavalduste päeval. Ainus väike kähmlus korrakaitsjate ja demonstrantide vahel leidis aset, kui üks meeleavaldajaist üritas maha rebida NATO tippkohtumist reklaamivat plakatit.

Umbes 60 riigi esindajad kogunevad homme Chicagosse kahepäevasele alliansi tippkohtumisele, mille peamiseks arutusteemadeks kujunevad Afganistani tulevik ja muud julgeolekuküsimused.

Kohtumisel osalejaid on toodud kaitsma tuhandeid julgeolekuteenistuste töötajaid. Tippkohtumise paik Michigani järve ääres on ümbritsetud kõrge taraga. Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) andmeil ei ole terroriohust seni siiski mingit märki.

Eile alanud G8 tippkohtumine pidi samuti algselt aset leidma Chicagos, kuid viidi üle Marylandi osariigis asuvasse presidendi residentsi Camp Davidisse.

Suurim meeleavaldus on kavandatud Chicagos NATO tippkohtumise alguspäevale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles