Briti armee korraldas kuninganna auks paraadi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti kuninganna Elizabeth II lahkumas armeeparaadilt Windsori lossis.
Briti kuninganna Elizabeth II lahkumas armeeparaadilt Windsori lossis. Foto: SCANPIX

Tuhanded Briti sõdurid osalesid täna Windsori lossi juures toimunud paraadil, mis on osa kuninganna Elizabeth II troonileasumise 60. aastapäeva pidustustest.

Kuninganna ja tema abikaasa prints Philip jälgisid 2500 sõjaväelase marssi kuue sõjaväeorkestri saatel. Paraad kulmineerus 78 sõjalennuki ülelennuga lossist.

Relvajõudude paraad monarhi juubeliaastal on traditsiooniline, samalaadsed üritused on toimunud ka kuninganna Victoria ja kuningas George V auks.

Briti kindralstaabi ülem söör David Richards ütles, et kuninganna toetus on loonud väga erilise sideme meie monarhi ja tema vägede vahel.

Eile korraldas Elizabeth II ligi 50 kuninglikule külalisele Windsori lossis piduliku lõunasöögi.

Elizabeth II juubelipidustused ja mullu toimunud prints Williami pulm on tõstnud monarhia pooldajate osakaalu viimaste aastakümnete rekordtasemele, selgus äsja ajalehes Daily Telegraph avaldatud arvamusuuringu tulemustest.

Monarhiat pooldab umbes 80 protsenti brittidest ning vabariiki eelistab vaid 13 protsenti vastanutest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles