Obama leidis Hollande'i näol liitlase

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse president Francois Hollande ja USA president Barack Obama G8 tippkohtumisel 19. mail Camp Davidis, Marylandis.
Prantsuse president Francois Hollande ja USA president Barack Obama G8 tippkohtumisel 19. mail Camp Davidis, Marylandis. Foto: SCANPIX

USA presidendil Barack Obamal on Euroopas nüüd uus liitlane: Prantsusmaa uus riigipea François Hollande, kellega ta vaated, kuidas Euroopa peaks oma rahaasju ajama, on väga sarnased.

Obama märkis Hollande'iga eile G8 tippkohtumise eel Valges Majas toimunud kohtumise järel, et nad mõlemad toetavad näiteks Kreeka eurotsooni edasi jäämist, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Obama ja Hollande on ühel meelel ka selle üle, milliseid meetmeid eurotsooni kriisist väljatoomiseks kasutada, USA meedia teatel kavatses Obama Camp Davidis väga jõuliselt rõhutada, et Saksa kantsleri Angela Merkeli senine rihmapingutuskurss vajab ümbervaatamist.

Vaid kärpimine eurotsooni tema arvates ei päästa, vaja on Euroopa majandusi välisstiimulitega ergutada.

Mitmed vaatlejad nendivad, et Merkel on oma vaadetega sel suure kaheksa tippkohtumisel ilmselt suhteliselt üksildases positsioonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles