Prokurörid: aktivistid kaalusid Obama valimispeakorteri ründamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama (paremal) ja Rahm Emanuel.
Barack Obama (paremal) ja Rahm Emanuel. Foto: SCANPIX

NATO Chicago tippkohtumise eel kinni võetud kolm alliansi vastast aktivisti kaalusid USA presidendi Barack Obama tagasivalimiskampaania peakorteri ja Chicago linnapea Rahm Emanueli kodu ründamist, väideti laupäeval avaldatud kohtudokumentides.

Chicago politsei ütles, et mehed võeti kinni kolmapäeval ning neile esitati reedel süüdistus terrorismivandenõus, terrorismi materiaalses toetamises ning lõhkeseadeldiste omamises.

«Osana oma jõupingutustest omasid ja/või ehitasid kohtualused improviseeritud lõhkeseadeldisi ning erinevat tüüpi ohtlikke relvi,» ütles Cooki maakonna prokuratuur dokumentides.

Prokuratuuri sõnul oli relvade seas mitu nuga ja üks jahivibu. Mehed olevat kaalunud ka politseijaoskondade ja autode ründamist Chicagos, et häirida politsei operatsioone pühapäeval algava kahepäevase NATO tippkohtumise ajal.

Laupäeval toimunud kuulamisel seati kõigile kolmele kautsjon 1,5 miljonit dollarit. Neil tuleb 22. mail uuesti kohtu ette astuda.

Kolme aktivisti poolehoidjate sõnul olid mehed tulnud Chicagosse NATO tippkohtumise vastu rahumeelselt protesteerima ning politsei olevat õllevalmistamise seadmeid lõhkeseadeldistega segamini ajanud.

Meeste advokaat Michael Deutsch väitis kuulamisel, et politsei oli relvad ise vahistamiskohale sokutanud.

«Süüdistused on täiesti naeruväärsed. Chicago politsei ei tee vahet koduõlle tegemise seadmetel ja Molotovi kokteilidel,» ütles protestiliikumise Occupy Chicago liige Natalie Wahlberg.

Politsei ei ole soostunud haarangu üksikasju kommenteerima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles