Põhja-Itaalia maavärin nõudis vähemalt kolm ohvrit

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Itaalia põhjaosas Bologna lähedal toimus täna varahommikul maavärin magnituudiga 5,9, esialgsetel andmetel sai surma vähemalt kolm inimest, maapiirkondades on purustusi.

Maavärina kese asus Bolognast 35 kilomeetrit põhja pool Modena tasandikul ainult 10 kilomeetri sügavusel, teatas USA geoloogiateenistus (USGS). Varem teatati, et maavärina magnituud oli 6,3.

Üks öövahetuses töötanud inimene sai surma tehasevaringus, veel kaks jäid samuti varingu alla. Päästetöötajad kontrollivad ka teisi teateid rusude alla jäänud inimestest.

Esialgsetel andmetel põhjustas maavärin tõsiseid purustusi nii maapiirkondade tööstushoonetes kui ka keskaegsetele ehitistele. Ühes piirkonna linnas varises kokku osa ajaloolisest kindlusest.

Viimane võimas, 5,9-se magnituudiga maavärin tabas 2009. aastal Itaalia keskosas L'Aquila linna. Tookord sai surma ligi 300 inimest.

Tänavu jaanuaris raputas Itaalia põhjaosa maavärin magnituudiga 5,3. Maa-aluseid tõukeid oli tunda Genovas, Bolognas, Torinos ja Itaalia finantspealinnas Milanos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles