Janukovõtš: Tõmošenkot välismaale ravile ei lubata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Viktor Janukovõtš
Ukraina president Viktor Janukovõtš Foto: SCANPIX

Ukraina president Viktor Janukovõtš välistas täna võimaluse, et vangistatud ekspeaminister Julia Tõmošenko võidaks enne juunis algavat jalgpalli EMi lubada välismaale ravile.

Saksamaa on pakkunud Tõmošenkole ravivõimalust ja andnud mõista, et kantsler Angela Merkel võib otsustada 8. juunil algava EMi Ukrainas peetavaid mänge boikottida.

Janukovõtš ütles tänases teleusutluses, et valitsusmeelsed seadusandjad on kindlalt vastu riigi seaduse muutmisele, mis võimaldaks vange välismaal ravida.

«Kui seadust äkki muudetakse, võivad tuhanded rahakad vangid üritada arste ära osta, et saada ravile välismaale,» ütles Janukovõtš. «Saadikud on mulle öelnud, et nad ei saa seda teha.»

Ukraina president kinnitas, et suhtub Euroopa Liidu muresse Tõmošenko pärast tõsiselt, kuid kinnitas, et probleem ei kahjusta parandamatult Kiievi suhteid euroliiduga.

«Muidugi oleme me mures ELi riikidest kostvate kõrgetasemeliste märkuste pärast ning oleme valmis kõigile nende küsimustele vastama,» ütles Janukovõtš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles