NATO lubas laiendada koostööd Gruusiaga, kinnitas liitumisväljavaadet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia riigilipuga ehitud soomuk Thbilisis.
Gruusia riigilipuga ehitud soomuk Thbilisis. Foto: SCANPIX

NATO riikide liidrid kinnitasid Chicago tippkohtumisel toetust Gruusia liikmesusele alliansis, lubades laiendada koostööd.

«2008. aasta Bukaresti tippkohtumisel leppisime kokku, et Gruusiast saab NATO liige, ja me kinnitame kõiki selle otsuse elemente, samuti kõiki järgnenud selleteemalisi otsuseid,» seisab tippkohtumise avalduses.

NATO liidrid tervitasid edusamme, mida Gruusia on teinud alates Bukaresti tippkohtumisest reformide läbiviimisel, iga-aastase tegevuskava täitmisel ning aktiivse poliitilise osalusega NATO-Gruusia komisjonis.

«Seoses sellega leppisime kokku laiendada Gruusia koostööd alliansiga, kaasa arvatud poliitilise dialoogi, praktilise koostöö ja operatiivse ühistegevuse edasise tugevdamise kaudu,» kinnitatakse dokumendis.

«Me toonitame vabade, õiglaste ja üleüldiste valimiste korraldamise tähtsust aastatel 2012 ja 2013,» märgitakse avalduses.

«NATO uksed jäävad avatuks kõigile Euroopa demokraatiatele, kes jagavad alliansi väärtusi, kes soovivad ja on suutelised võtma endale liikmesusega kaasnevaid vastutust ja kohustusi , kes on valmis täitma lepingu põhimõtteid ning kelle kaasamine aitab kaasa Põhja-Atlandi regiooni julgeolekule,» kinnitavad NATO liidrid.

Alliansi laienemisega seoses mainitakse dokumendis lisaks Gruusiale ka Makedooniat, Montenegrot ning Bosniat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles