Dominikaani Vabariigi presidendivalimised võitis Medina

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danilo Medina.
Danilo Medina. Foto: SCANPIX

Dominikaani Vabariigis korraldatud presidendivalimised võitis valitsuspartei kandidaat Danilo Medina, teatas esmaspäeval keskvalimiskomisjon.

Kui kokku oli loetud 99 protsenti häältest juhtis Medina 51 toetusprotsendiga oma pearivaali ekspresident Hipolita Meija ees, kes oli kogunud 47 protsenti häältest. Esimeses voorus võitmiseks oli vaja rohkem kui 50 protsendilist toetust.

«Selle võiduga ma tahan Dominikaani Vabariigi ühendada,» ütles enda juba varem võitjaks kuulutanud Medina.

Peamisteks teemadeks valimiskampaanias kahe pearivaali, valitseva Dominikaani Vabastuspartei kandidaadi Medina ja Dominikaani Revolutsioonilise Partei kandidaadi ekspresident Meija vahel oli elukallidus, töötus, korruptsioon ja kasvav kuritegevus.

Kandidaatide toetajate kokkupõrgetes on saanud viimastel nädalatel surma kaks inimest, valimiskomisjon on olnud sunnitud manitsema mõlemat rivaali kampaania ajal sõnu valima.

Dominikaani Vabariik jäi 2008. aasta üleilmsest majanduskriisist küll puutumata, kuid president Leonel Fernandeze ajal saavutatud jõulisest majanduskasvust hoolimata valitseb riigis endiselt vaesus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles