Jeemeni president lubas terrorismivastast võitlust karmistada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni politseinikud pealinna Sanaa keskväljakul, kus leidis aset verine enesetapurünnak.
Jeemeni politseinikud pealinna Sanaa keskväljakul, kus leidis aset verine enesetapurünnak. Foto: SCANPIX

Jeemeni president Abdrabuh Mansur Hadi lubas eile, et sõda terrorismiga jätkub hoolimata ohvritest ja kuludest ning survet Al-Qaedale tõhustatakse veelgi.

«Sõda terroriga jätkub kuni see on täielikult hävitatud hoolimata ohvritest,» kinnitas president riikliku uudisteagentuur Saba vahendusel mõned tunnid pärast pealinnas aset leidnud ohvriterohket rünnakut.

Verise rünnaku eest võttis vastutuse terrorivõrgustik Al-Qaeda, mis teatas islamistide võrguküljel, et muu hulgas oli tegemist kättemaksuga valitsusvägede mai keskel alanud suuroperatsiooni eest.
«Sõjaleegid saavad teid kätte kõikjal ja see mis juhtus (esmaspäeval) on alles džihaaditee algus,» märgiti Araabia Poolsaare Al-Qaeda (AQAP) pöördumises.

«Me meenutame Jeemeni armeed ja julgeolekujõude juhtivatele kollaboraatoritele, et USA ja Saudi Araabia lennukid tapavad meie naisi ja lapsi samal ajal, kui teie olete turvaliselt Sanas. Me maksame kätte,» lubasid terroristid.

Sõjaväevormis enesetapuvõitleja õhkis end esmaspäeval Sana kesklinnas paraadiks harjutavate sõdurite keskel, meedikute teatel sai plahvatuses surma vähemalt 96 ja haavata umbes 300 sõdurit. Tundmatuks jääda soovinud meditsiiniallikate teatel ravitakse haavatuid seitsmes Sana haiglas.

Pärast president Abdrabbu Mansiour Hadi võimule tulekut tänavu veebruaris on islamistide rünnakud sagenenud. President on teatanud, et võitlus riigis tegutseva Al-Qaeda haruga on tema peamine ülesanne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles