Medvedev kirjutas avalduse Ühtse Venemaa liikmeks astumiseks

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsusjuht Dmitri Medvedev
Valitsusjuht Dmitri Medvedev Foto: SCANPIX

Vene peaminister Dmitri Medvedev kirjutas avalduse Ühtse Venemaa liikmeks astumiseks, kinnitas võimuerakonna ülemnõukogu presiidiumi sekretär Sergei Neverov.

Neverovi sõnul esitas valitsusjuht avalduse eile ja arvatavasti vaadatakse see läbi juba täna, vahendas Interfax. Medvedev ise tõenäoliselt oma avalduse läbiarutamise juures ei viibi.

Peaministri kandidatuur esitatakse erakonna liidri kohale ametlikult partei kongressil 26. mail.

Vene meedia on kirjutanud, et võimuerakonna juhatus on teinud Medvedevi jaoks mitmeid mööndusi. Näiteks põhikirja järgi peab enne liikmeks astumise avalduse esitamist kuuluma pool aastat selle poolehoidjate klubisse. Endine president Medvedev pole niisugusse klubisse aga kunagi kuulunud.

Ka on saanud teatavaks, et lisaks valitsusjuhile võetakse mai lõpus Ühtse Venemaa liikmeks riigiduuma spiiker Sergei Narõškin ja Permi krai kuberner Viktor Basargin ning veel mitmed ametnikud.

Ühtse Venemaa endine liider Vladimir Putin pole ise kunagi selle erakonna liige olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles