Pariisis algas kohus arvatavate piraatide üle

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luksusjaht Le Ponant, mille Somaalia piraadid 2008. aastal kaaperdasid.
Luksusjaht Le Ponant, mille Somaalia piraadid 2008. aastal kaaperdasid. Foto: SCANPIX

Prantsusmaal astusid kohtu ette kuus somaallast, keda süüdistatakse luksusjahi Le Ponant kaaperdamises ja selle 30 meeskonnaliikme pantvangistamises.

Piraadid pidasid kolmemastilise purjeka Le Ponant kinni 2008. aasta aprillis Adeni lahes, kui alus oli teel Seišellidelt Jeemenisse.

Adeni lahes algas seejärel röövlite jälitamine kuni separatistliku Puntlandi regiooni rannikuni. Sinna jõudes alustati ka läbirääkimisi, mis päädisid meeskonna vabastamisega kümme päeva pärast aluse kaaperdamist.

Pärast 22 prantslasest, kuuest filipiinlasest, kamerunlasest ja ukrainlasest koosneva meeskonna vabastamist pidasid Prantsuse eriväelased kinni ka kuus arvatavat piraati, kes saadeti Pariisi ülekuulamisele.  

Täna algas nende kuue üle kohtuprotsess, kuid neist vaid üks tunnistab piraatlust. Kaks süüalust möönavad, et viibisid küll alusel, kuid vaid selleks, et müüa kitsi ja sigarette, ülejäänud eitavad Le Ponanti pardal viibimist.

Süüdimõistmisel ähvardab kohtualuseid eluaegne vanglakaristus, vahendas BBC.

Praegu hoitakse Prantsusmaal umbes 20 somaallast, keda kahtlustatakse piraatluses ja pantvangide võtmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles