Tšehhid protestisid kärbete vastu

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Umbes 4000 inimest avaldas täna Tšehhi pealinnas Prahas meelt paremtsentristliku valitsuse kärpekava vastu.

Peaminister Petr Nečase valitsuse eesmärgiks on vähendada tuleva aasta eelarve puudujääki alla kolme protsendi sisemajanduse kogutoodangust. Tänavuseks eelarve puudujäägiks on aga prognoositud 3,5 protsenti SKTst.

Plakateid «Peatage valitsus» ja «Peatage varastamine» kandnud meeleavaldajate hinnangul löövad kärped aga õige valusamini tavaliste inimeste pihta.

«Meile ei meeldi valitsuse kavandatud sammud – pensioni- ja tervishoiureformid ning kärped tähendavad, et tavalised inimesed maksavad kõige eest,» ütles meeleavaldusel osalenud Pavel Zitko uudisteagentuurile AFP.

«Pole võimalik saavutada rikkust kärbete abil,» lisas anonüümsust palunud meeleavaldaja, kelle sõnul kaotas ainuüksi möödunud aastal oma töö 30 000 ehitajat ning ka tänavu jääb tema sõnul tööta umbes sama palju ehitajaid.

Tšehhi tööpuudus langes aprillis võrreldes märtsiga 0,5 protsenti 8,4 protsendile. Samas langes majandus esimeses kvartalis nii kvartali- kui ka aasta lõikes ühe protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles